Ritun vinkit: Kesäkukat mökille

Miten valita sopivat kesäkukat mökille?

Kesäkukilla saat mukavasti värikästä ja kaunista ilmettä kesämökin pihapiiriin sekä terasseille ja patioille. Sopivia kesäkukkia valittaessa on hyvä ottaa huomioon valoisuuden ja auringonpaisteen määrä. Puiden ympäröimän pihapiirin parhaat kukkien isututuspaikat saattavat olla suurimman osan päivästä varjoisalla paikalla.

Kesämökille soveltuvat parhaiten helppohoitoiset ja hetkittäistä kuivuutta sietävät kesäkukat. Kukkia ei kannata jättää alttiiksi muuttuville sääolosuhteille: kun poistut mökiltä, paranna kukkien kestävyyttä nostamalla amppelit ja ruukut suojaan paahteelta, sateelta ja tuulelta.

Enkelipelargonia

Ritun vinkit mökkipihan kaunistamiseen:

Pelargonia: Tämä perinteinen ja erittäin runsaasti kukkiva kesäkukka sietää hetkellistä kuivahtamista. 

Samettiruusu: Helppohoitoinen samettiruusu loistaa kilpaa kesäauringon kanssa upeissa väreissä. Samettiruusu on vaatimaton kasvupaikan suhteen, se menestyy hyvin auringossa ja puolivarjossa. 

Kesäneilikka: Monikäyttöinen kesäkukka, jota saatavilla yksi- ja kaksivärisenä. Matalat kesäneilikat käyvät hyvin kukkapenkin reunuskasveiksi ja kestävät melko hyvin sadetta.

Petunia: Perinteinen petunia kukkii runsaasti toukokuusta syyskuulle. Petunian suosio perustuu runsaaseen värivalikoimaan ja edulliseen hintaan. Parhaiten petunia viihtyy valoisalla ja sateen- ja tuulensuojaisella kasvupaikalla.

Ahkeraliisa:  Monikäyttöinen kesäkukka, josta löytyy runsaasti värivalikoimaa. Varjoisalle paikalle sopiva ahkeraliisa kukkii koko kesän hyvällä kastelulla ja lannoituksella. Ei tarvitse nyppiä, mutta kuihtuneiden kukkien poistaminen pitää kasvuston siistinä.

Portulakka: Tämä paahteen ja kuuman kestävä kesäkukka kukkii kesäkuusta syyskuulle. Tämä laiskan puutarhurin kukka on erittäin helppohoitoinen.