Hyvä muistaa

Vinkit kesäkukkien valintaan ja viihtyisään kesäpihaan

Mitä olisi kesäinen piha ilman kukkia? Jo pienillä muutoksilla saat pihaasi uutta ilmettä ja väriloistoa. Kukkapenkki on useimmille tuttu, mutta kesäkukkien loisteessa vain oma luovuus on rajana.

Kesäkukkien valikoimasta löytyy useita eri värejä ja kaunista ilmettä eri kasvupaikkoihin: voit luoda viihtyisän pihan ja tuoda pihapiiriin uusia ulottuvuuksia kukkapenkin kerroksilla, amppeleilla, ikkunalaudan kukkaloistolla tai ripotella ruukkuihin istutettuja väripilkkuja ihaniksi yksityiskohdiksi.

Kotimaiset kukat ovat kestäviä ja laadukkaita, mutta tarvitsevat lyhyen kasvukauden vuoksi hyvät olosuhteet, jotta ne kukkivat runsaasti. Valitse sopivat kukat kasvupaikan mukaan ja anna kukille tarvittaessa suojaa sään oikuilta – nostamalla amppelit ja ruukut suojaan tuulelta ja sateelta.

Tietyt kukat (kuten samettikukka, petunia) loistavat kilpaa auringon kanssa sekä nauttivat lämmöstä ja paahteesta kun vastaavasti tietyt lajikkeet voivat nauttia hieman varjoisammasta kasvupaikasta. Jos kukinto meinaa hiipua, siirrä kukka hetkeksi pois varjoisalta paikalta ja anna sille “aurinkolataus”. Ravinnekastelun ja auringon myötä kasvit puhkeavat uuteen kukkaan.

Saat parhaat kesäkukkaideat paikan päällä Ritun Puutarhan runsaasta valikoimasta ja ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sopivien kesäkukkien valinnassa sekä hoito-ohjeissa.