Ritun vinkit – Top 10 riippuvat kesäkukat

Ritun vinkit – Top 10 riippuvat kesäkukat

Miljoonakello

Miljoonakello on suosituin riippuva kesäkukka. Miljoonakello on helppo ja kestävä kesäkukka. Kukat ovat yksinkertaisia tai kerrottuja. Saatavilla on useita eri värivaihtoehtoja. Miljoonakello kukkii kiitollisesti koko kesän ja se sietää sadetta.

Lumihiutale

Suosittu ja helppohoitoinen kesäkukka, jolla on pitkä kukinta. Kukat ovat pieniä, mutta niitä on runsaasti. Lumihiutale on hyvä lisukekasvi amppeliin ja ruukkuun, mutta on myös kaunis yksin istutettuna.

Riippulobelia

Riippulobelia on suosittu ja perinteinen runsaasti kukkiva kesäkukka puolivarjoon. Saatavilla useita eri värisävyjä.

Siniviuhka

Kaunis kesäkukka, joka kasvaa lamoavasti viuhkamaisin kukin. Erittäin suosittu amppelissa ja istutuslaatikoiden sekä ruukkujen reunakasvina.

Siniviuhka kukkii jatkuvasti myöhäiseen syksyyn asti. Lajikkeesta ja väristä riippuen viuhka on aluksi pystykasvuinen, myöhemmin tavallisesti lamoava.

Riippuverbena

Runsaasti kukkiva riippuverbena eli rautayrtti on suosittu kesäkukka. Kasvutapa voi olla riippuva, pensastava tai pystykasvuinen. Riippuverbenaa on montaa eri värisävyä.

Riippupetunia

Monikäyttöinen kesäkukka, jolla suuret yksinkertaiset tai kerrannaiset kukat. Riippupetuniaa on saatavana useissa eri värisävyissä. Versojen pituus vaihtelee eri lajikkeilla.

Riippupelargonia

Kestävä kesäkukka etenkin paahteiselle tai lasitetulle parvekkeelle. Pelargonian kukat ovat yksinkertaiset tai kerrotut, paljon kauniita eri värejä. Se jaksaa kukkia koko kesän aina syksyyn asti.

Maahumala

Suosittu kasvi kesäkukkaistutuksissa. Maahumala on perenna, joka menestyy lähes joka paikassa.

Nukenkaulus

Nukenkaulus on runsaskukkainen, tuuhea ja kauniin pallomainen kesäkukka, joka soveltuu istutettavaksi hyvin amppeliin sekä ruukkujen reunuskasviksi.

Rusokki

Helppohoitoinen rusokki kukkii koko kesän kullankeltaisin, 3-5 cm levein kukin. Vihreä lehdistö on koristeellinen ja kukka on hyvin säänkestävä ja houkuttelee runsaasti pölyttäjiä luokseen.